Δήμος Κηφισιάς

Πως να οργανώσετε κυρίες μου την βαλίτσα των διακοπών σας!

By  | 

Πονοκέφαλος!

Το μόνιμο άγχος κάθε φορά που φεύγω διακοπές είναι τι να πάρω μαζί μου και αν ξέχασα κάτι που μου είναι χρήσιμο. Μετά από πολλά ταξίδια για επαγγελματικούς περισσότερο λόγους αλλά και για ξεκούραση με την οικογένεια, κατέληξα στο εξής: Δεν φόρεσα ποτέ όλα τα ρούχα και παπούτσια που κουβάλησα μαζί μου όσο κι αν παίδεψα το μυαλό μου και μετρούσα μέρες και προγραμματισμένες περιστάσεις!!!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.  Ετοιμάζεστε για τις διακοπές σας, σκεφτείτε που πάτε και πόσο χρονικό διάστημα θα λείψετε. Ανοίξτε την ντουλάπα σας και επιλέξτε ρούχα που μπορείτε να συνδυάσετε έξυπνα δηλαδή κάποια βασικά κομμάτια που μπορούν στιλιστικά και χρωματικά να φορεθούν εύκολα. Πχ. ένα μπλε, μπεζ ή μαύρο παντελόνι  μπορεί να συνδυαστεί με 2-3 μπλούζες ή πουκαμίσες μονόχρωμες ή με σχέδια. Το καλοκαίρι θέλει χρώμα! Μην φοράτε μόνο μαύρα! Θα έχετε έναν ολόκληρο χρόνο να φοράτε σκουρόχρωμα και μονότονα ρούχα, αφήστε τα στην άκρη για την ώρα και φτιάξτε την διάθεσή σας με όμορφα έντονα φωτεινά χρώματα!  Τα φορέματα που δεν θέλουν σίδερο και δεν τσαλακώνουν είναι ιδανικά για διακοπές και βαλίτσες! Δεν πιάνουν χώρο, φοριούνται παντού και είναι άνετα, δροσερά και βολικά! Τα παπούτσια είναι κατά την γνώμη μου η δυσκολότερη επιλογή στις διακοπές. Δυο ζευγάρια τουλάχιστον σε ουδέτερο χρώμα που να ταιριάζουν με κάθε ντύσιμο κυρίως άνετα χωρίς ή με λίγο τακούνι και ένα ζευγάρι πλατφόρμες σε περίπτωση που χρειαστούν! Οι σαγιονάρες σε όλα τα χρώματα και σχέδια είναι το αγαπημένο μου καλοκαιρινό κομμάτι, ειδικά όταν πρόκειται για νησιά!!! Αν δεν φοράς χαμηλά και άνετα παπούτσια δεν μπορείς να περπατήσεις στα πλακόστρωτα με τίποτα και κινδυνεύεις να βρεθείς με ….διάστρεμμα!  Άσε που ξεκουράζεις τα πόδια σου από τα τακούνια και τα κλειστά παπούτσια που είμαστε αναγκασμένες να φοράμε το χειμώνα!  Παρόλα αυτά, ένα ζευγάρι αθλητικά μπορεί να φανεί χρήσιμο αν κάνετε πεζοπορία ή θελήσετε να επισκεφτείτε πιο απόκρημνες παραλίες.

 Αν πάτε σε απομονωμένο και ήσυχο μέρος επιλέξτε ρούχα άνετα και απλά. Φροντίστε να πάρετε όμως και ένα φόρεμα ή μπλούζα που μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με παντελόνι για μια πιο καλή εμφάνιση. Αν σχεδιάζετε να επισκεφτείτε εκκλησία ή μοναστήρι φροντίστε να έχετε μαζί σας μια μεγάλη μακριά πασμίνα να καλύπτει  τους ώμους, και το ντεκολτέ και ακόμη καλύτερα ένα ριχτό φόρεμα που θα μπορούσατε να βάλετε πάνω από το μαγιό ή το σορτς χωρίς να σας ζεσταίνει.

Για την θάλασσα φτιάξτε διαφορετική βαλίτσα ή σακίδιο. Δυο πετσέτες θαλάσσης και μια πιο μικρή χαμάμ είναι ιδανικές για 7-10 μέρες διακοπών. Χρησιμοποιείτε την μία, πλένετε την άλλη. Επιλέξτε μαγιό που να στεγνώνουν εύκολα για να μην χρειάζεται να αλλάζετε και αντιολισθητικές σαγιονάρες  που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε πισίνα. Ρίξτε δυο τρία παρεό, δυο καφτάνια και σίγουρα καπέλο ή φουλάρι αν σας αρέσει να δένετε στο κεφάλι σας όπως εγώ. Δίνει στυλ και είναι ένα δροσερό καλοκαιρινό look!

Τα καλλυντικά είναι πονοκέφαλος! Μην πάρετε τα πάντα μαζί σας! Φροντίστε να έχετε σίγουρα αντιηλιακή κρέμα προσώπου, μια βάση, πούδρα,  3-4 κραγιόν, μάσκαρα και μια βασική σκιά σε ουδέτερο χρώμα για τα μάτια. Μην φορτώνετε το δέρμα σας και μην βάζετε σκιές ειδικά αυτή την εποχή με την ζέστη. Το καλοκαίρι μας θέλει ανάλαφρους! Επωφεληθείτε και μην κουράζετε τον εαυτό σας!  Σίγουρα μια κρέμα σώματος για μετά την ηλιοθεραπεία βοηθάει το δέρμα να ενυδατωθεί  αλλά όχι πολλά και περιττά πράγματα.

Ακόμη και όλη την ντουλάπα σας να πάρετε μαζί σας δεν υπάρχει περίπτωση να φορέσετε ούτε το ένα τρίτο!!! Σκεφτείτε έξυπνα, επιλέξτε ακόμη πιο έξυπνα και μην σπαταλάτε χρόνο σε σκέψεις. Ένα πιστολάκι μαλλιών, μια βούρτσα και πολλά λαστιχάκια για να πιάνετε τα μαλλιά σας, δυο ζευγάρια σκουλαρίκια,  ένα σε χρυσό και ένα σε ασήμι για πηγαίνουν με όλα, την αλυσίδα του λαιμού με το αγαπημένο σας κόσμημα και ένα δαχτυλίδι για να μπορείτε να έχετε την δικαιολογία να αγοράσετε από εκεί που θα είστε κι άλλα!  Ταξιδέψτε με μια μεγαλύτερη τσάντα και μέσα της ρίξτε ένα μικρό τσαντάκι που θα κρεμάτε  χιαστί για να μην το κρατάτε στις βόλτες σας.

Φορέστε το ωραιότερο χαμόγελό σας και φύγετε για διακοπές!!!

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds