Διάφορα

Λαμπερά εγκαίνια στην Μαρινα Βουλιαγμένης

By  | 

Η Μαρίνα Βουλιαγμένης, γνωστή πλέον ως Astir Marina, πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια της την Τετάρτη 29 Μαΐου. Η μαρίνα, η οποία υπήρχε ήδη πριν από το έργο, επεκτάθηκε για να μπορεί να υποδέχεται και να φιλοξενεί περισσότερα και μεγαλύτερα σκάφη. Επιπλέον, απέκτησε ελικοδρόμιο. Η νέα μαρίνα διαθέτει συνολικά 59 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών και περιλαμβάνει διάφορα εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια.

Η συνολική έκταση της Astir Marina ανέρχεται σε περίπου 52.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ στο πλαίσιο του έργου προστέθηκαν νέες κτιριακές υποδομές με συνολική επιφάνεια 4.800 τετραγωνικών μέτρων. Οι νέες κτιριακές υποδομές περιλαμβάνουν εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καθώς και τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τη διοικητική μέριμνα της μαρίνας. Η κατασκευή των υποδομών φέρει την υπογραφή της ΤΕΚΑΛ, ενώ τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό εκπόνησε το γραφείο AETER Architects του Χάρρυ Μπουγαδέλλη. Η συνολική επένδυση για το έργο ανήλθε στα 53 εκατομμύρια ευρώ.

Η νέα μαρίνα περιλαμβάνει πλέον διάφορα καταστήματα διάσημων οίκων. Ένα από τα πρώτα καταστήματα που άνοιξαν τις πόρτες τους είναι το Caffé Cova, ένα ζαχαροπλαστείο και καφετέρια που αποτελεί brand του γαλλικού ομίλου Louis Vuitton Moet Henessy (LVMH). Το Cova άνοιξε τον Αύγουστο του 2023.

Εκτός από τον όμιλο Louis Vuitton Moet Hennessy με τις μάρκες Louis Vuitton, Loro Piana και Dior και τον όμιλο Kering που διακινεί τα εμπορικά σήματα Gucci, Bottega Veneta και Yves Saint Laurent και άλλες γνωστές μάρκες παγκοσμίου βεληνεκούς έχουν συμφωνήσει με τη διοίκηση του Αστέρα Βουλιαγμένης για τη δημιουργία εμπορικών καταστημάτων στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας. Μεταξύ αυτών είναι η Zegna και η Rolex, η Dolce & Gabbana Casa με προϊόντα διακόσμησης σπιτιού καθώς και αυτά των οίκων μόδας Off-White, Orlebar Brown, Zeus + Dione, Polo Ralph Lauren, Golden Goose και το κοσμηματοπωλείο Karkalis που πρόκειται να λειτουργήσει προσεχώς. Στον χώρο δημιουργήθηκε επίσης κατάστημα της εταιρείας οικιακών συσκευών, dyson καθώς και η γκαλερί έργων τέχνης ΤΑΑΤ. 

Η μαρίνα περιλαμβάνει επίσης το εστιατόριο Moorings, το οποίο προσφέρει μεσογειακή κουζίνα με ιδιαίτερες παραλλαγές. Το εστιατόριο διαθέτει επίσης ένα cocktail bar και αναλαμβάνει την οργάνωση εκδηλώσεων.

Η κατασκευή της μαρίνας προσέκρουσε σε μία σειρά προσφυγών που πραγματοποιήθηκαν με την υπόθεση να φτάνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι προσφυγές ήταν ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα, την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οικοδομικές άδειες για τη μελέτη ανακατασκευής της έκτασης. Οι προσφεύγοντες ανέπτυξαν επιχειρηματολογία που αφορούσε στους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή της μαρίνας, οι οποίες ωστόσο απορρίφθηκαν.

Στα εγκαίνια, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, καθώς και άλλοι σημαντικοί παράγοντες της τοπικής κοινωνίας και της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds