Δήμος Κηφισιάς

Παλαμήδης Α.Ε. (Pal): Η εταιρεία με τα οικιακά σκεύη που λαμπάδιασε στην Κηφισιά, άνθισε μέσα στον κορονοϊό

By  | 

Το 2022 η εταιρεία έκανε πάνω από 23 εκατ. ευρώ τζίρο

Ως πολύ μεγάλες αποτιμώνται οι ζημιές στο εργοστάσιο της εταιρείας Pal (Παλαμήδης Α.Ε.) στην περιοχή Καλυφτάκη στην Κηφισιά, λίγες ώρες μετά το σβήσιμο της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τετάρτη το μεσημέρι.
Το θετικό, ωστόσο, είναι ότι δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί εργαζομένων, καθώς η εταιρεία απασχολεί περί τους 130 υπαλλήλους και η ώρα κατά την οποία εκδηλώθηκε ήταν εργάσιμη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει τελική αποτίμηση και να προχωρήσουν διαδικασίες αποζημιώσεων. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες η πυρκαγιά επικεντρώθηκε κυρίως στους αποθηκευτικούς χώρους της μονάδας, στους οποίους προκάλεσε τεράστιες καταστροφές, ενώ οι πληροφορίες θέλουν να προκλήθηκε ζημιά και στις γραμμές παραγωγής. Ωστόσο, δεν επεκτάθηκε στο διπλανό κτίριο.

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο ανήκει στην οικογένεια Παλαμήδη, με Πρόεδρο τον Βασίλη Παλαμήδη, σύζυγο της τέως Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, το οποίο συνδιοικεί μαζί με τους γιους τους Ανδρέα και Χρήστο, μέλη του ΔΣ.

O επικεφαλής της εταιρείας Pal Βασίλης Παλαμήδης με τους γιους του Χρήστο και Ανδρέα

Εξαγωγές σε 30 χώρες και συνεργασία με σούπερ μάρκετ

Η Pal είναι μικρομεσαία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία μετρά πάνω από 70 χρόνια ζωής, η οποία παράγει σκεύη μαγειρικής και σκεύη τροφίμων, ενώ έχει γίνει γνωστή και από τη συνεργασία της και με μεγάλα σούπερ μάρκετ, στους πελάτες του οποίου παρέχει τα σκεύη μετά από συγκέντρωση κουπονιών και πολύ μικρό αντίτιμο.

Η αρχική εταιρεία, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, ιδρύθηκε το 1947 από τον πατέρα και τον θείο του σημερινού επικεφαλής Βασίλη Παλαμήδη. Γρήγορα θα μετονομαστεί σε Παλαμήδης ΑΕ. Το 1960 εγκαθίστανται νέος εξοπλισμός παραγωγής και η παραγωγή στρέφεται στα ανοξείδωτα είδη κουζίνας.

Τριάντα χρόνια μετά, η εταιρία επεκτείνει την προϊοντική σειρά της ξεκινώντας να παράγει αντικολλητικά προϊόντα κουζίνας, τα οποία ήταν μεγάλη μόδα τότε. Παράλληλα, δε, με την ελληνική αγορά, βγαίνει και στο εξωτερικό και αυτό είχε αποτέλεσμα το 1993, τα προϊόντα της εταιρείας να ξεκινήσουν να εξάγoνται σε περισσότερες από 10 χώρες. Σήμερα η Palεξάγει σε 30 χώρες.

Το 2008 ήταν ένα ορόσημο για την εταιρεία καθώς πολλαπλασιάζονται οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της, ενώ λίγα χρόνια μετά, το 2018, η μονάδα παραγωγής κουζινικών ειδών μεταφέρεται σε μεγαλύτερο χώρο, σε αυτόν στην Κηφισιά. 

Πριν από 25 χρόνια η εταιρεία μπήκε και στον κλάδο συσκευασίας τροφίμων, στον οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Πρόκειται, εξάλλου, και για μια εύρωστη οικονομικά επιχείρηση. Σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση 2022, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 23,6 εκατ. ευρώ από 17,6 εκατ. ευρώ το 2021, εν μέσω πανδημίας, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 403 χιλ. ευρώ από 536 χιλ. ευρώ. Κατά την ίδια χρήση, καταβλήθηκαν 550.000,00 € μερίσματα προς τους μετόχους.

Πηγή:https://www.financialreport.gr/palamidis-a-e-pal-i-etaireia-me-ta-oikiaka-skevi-pou-labadiase-stin-kifisia-anthise-mesa-ston-koronoio/?#Echobox=1718257753

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds