ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

By  | 

Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους. Στις μέρες μας, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από διαταραχές χρήσης ναρκωτικών. Οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών θυματοποιούνται διπλά: πρώτον, από τις βλαβερές και θανατηφόρες συνέπειες των ίδιων των ναρκωτικών και, δεύτερον, από το στίγμα και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν και τους οδηγούν στον κοινωνικό αποκλεισμό. Παρά τις προσπάθειες και τα προγράμματα απεξάρτησης, λιγότερο από το ένα πέμπτο των χρηστών βρίσκεται σε θεραπεία. 

Φέτος, το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών είναι ”Επενδύστε στην πρόληψη”. Στόχος είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στα ναρκωτικά και να τονιστεί η ανάγκη για κρατικές επενδύσεις σε πολιτικές πρόληψης τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, στο επίκεντρο της εκστρατείας του Ο.Η.Ε. βρίσκονται οι νέοι, οι οποίοι μπορούν να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στη διάδοση της εκστρατείας κατά της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι συνεχής και περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds