ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

By  | 

⛯ 18 Αυγούστου 2024: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων σας προσκαλούμε να ξεναγηθείτε με πρωτότυπο τρόπο στο εσωτερικό ενός φάρου!

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, για την αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και για τη συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του δικτύου, θα έχουν οι πολίτες την Κυριακή 18 Αυγούστου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.

Κάθε Φάρος φέρει ιδιαίτερο όνομα -συνήθως της περιοχής εγκατάστασης, και γεωγραφικό στίγμα. Επίσης, ιδιαίτερα στοιχεία εκάστου είναι το ύψος του -της φωτιστικής εστίας του από της μέσης πλήμμης της στάθμης της Θάλασσας, και η περιοδικότητα διαδοχής φωτοβολίας και σκότους. Το τελευταίο αυτό γνώρισμα καλείται χαρακτηριστικό φάρου (characteristic).

Στους ναυτικούς χάρτες, οι Φάροι συμβολίζονται με κόκκινο μικρό κύκλο ή με αστερίσκο συνοδευόμενο με κόκκινο λοβό στη γεωγραφική του θέση.

👉 Περιηγηθείτε εδώ: https://faros.laskaridisfoundation.org/

Η διαδραστική εφαρμογή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη προσφέρει δωρεάν εικονική περιήγηση στο εσωτερικό ενός εκ των ιστορικότερων φάρων της Ελλάδας, του φάρου στο Ακρωτήριο Ταίναρο, με πλήθος πληροφοριών γύρω από τις ναυτικές συλλογές του Ιδρύματος αλλά και τη ζωή στους φάρους!

📌 Ακούστε περισσότερα για την έκδοση του Ιδρύματος «Πετρόκτιστοι φάροι», την Κυριακή 18 Αυγούστου μεταξύ 10.00-11.00, στην εκπομπή NaMaste της Ιωάννας Νιαώτη, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, σε μια συζήτηση με τη Διευθύντρια του Ιδρύματος Καλή Κυπαρίσση.


Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds