Δήμος Κηφισιάς

Ανακοίνωση από την δημοτική παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ στην Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη»

By  | 


Με αφορμή τη έναρξη τη σχολικής χρονιάς απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους γονείς τους και τους ευχόμαστε καλή δύναμη για την νέα σχολική χρονιά.
Τη φετινή σχολική χρονιά τα σχολεία θα λειτουργήσουν με μια σημαντική αλλαγή. Η κατάργηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών ως Ν.Π.Δ.Δ. και η δημιουργία δύο Δημοτικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θέτει υπό νέες συνθήκες τη λειτουργία των σχολικών κτιρίων.
Ο Δήμος, υπό την νέα κατάσταση, θα πρέπει να φροντίσει :
· να αντιμετωπίζει τα λειτουργικά ζητήματα των σχολείων άμεσα, με ιεράρχηση και προτεραιοποίηση των αναγκών τους.
· να ενισχύει το κάθε σχολείο με οικονομικούς πόρους τουλάχιστον ίδιους με αυτούς που ελάμβανε στο παρελθόν.
· να εξασφαλίσει από την πρώτη μέρα λειτουργίας το απαραίτητο και κατάλληλο βοηθητικό προσωπικό. (καθαριότητας, φύλαξης κ.ά).
Τα προβλήματα των μαθητών και των οικογενειών τους είναι σε όλους γνωστά μετά και την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την κατάσταση στα σχολεία. Ως δημοτική παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ στην Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη» επιδιώκουμε να βρισκόμαστε δίπλα σας, για την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών στα σχολεία και στην καθημερινότητα των παιδιών.
Στο πλαίσιο αυτό, θέσαμε ορισμένους βασικούς προβληματισμούς-ερωτήματα προς την δημοτική αρχή:
 Ενημέρωση για όλα τα ολοκληρωμένα ή μη έργα που έγιναν στα σχολεία της Κηφισιάς από την περίοδο κλεισίματος (14/6/2024) έως και την έναρξη αυτών (11/9/2024) καθώς και ενημέρωση για την πρόοδο της δημιουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής (application) μέσω της οποίας θα καταγράφονται τα προβλήματα των σχολείων και η πρόοδος για την επίλυση τους.
 Ενημέρωση για την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται για τα καθημερινά ζητήματα των σχολείων και την άμεση διευθέτησή τους. Σκοπός είναι να λειτουργήσουν σωστά οι δύο νεοσυσταθείσες Επιτροπές Εκπαίδευσης και να επιφορτιστούν με την συστηματική παρακολούθηση όλων των θεμάτων που απασχολούν τη σχολική κοινότητα.
 Ενημέρωση για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών υπό το νέο πλαίσιο αδειοδότησης τους. Πληρούνται όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές με δεδομένο ότι η έναρξη τους τοποθετείται πάντα τις πρώτες ημερομηνίες του Σεπτεμβρίου;
 Ενημέρωση για τα υλικά προς νηπιαγωγεία και τι προτίθεται να κάνει ο δήμος ώστε τα νηπιαγωγεία να καλυφθούν εγκαίρως;
 Ενημέρωση για τη στελέχωση στα σχολεία με προσωπικό καθαριότητας, φύλαξης και βοηθητικό προσωπικό με βάση τα αιτήματα των Συλλόγων και των σχολείων.
 Ενημέρωση για την προεπισκόπηση των σχολικών κτιρίων από συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ώστε τα σχολεία μας να είναι ασφαλή και να αποφύγουμε ατυχήματα.
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθήτριες, μαθητές και γονείς ,
η δημόσια εκπαίδευση βιώνει ιδιαίτερες συνθήκες που απαιτούν την εγρήγορση όλων.
Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ευθύνη του Δήμου ώστε τα σχολικά κτίρια τη σχολική χρονιά 2024-2025 να καλύψουν τις ανάγκες και να λειτουργήσουν με ασφάλεια για όλους.
Η δημοτική παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ στην Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη» θα προσπαθήσει να συμβάλει με τη δράση των μελών της στη στήριξη όλων των δίκαιων αιτημάτων της σχολικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων).

Κηφισιά, 11-9-2024 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds